en
0031 (0)33 4621150

Wist je dat...

 • maar liefst 96% van alle Nederlanders gebruik maakt van social media? 

Dit wil zeggen dat afgerond meer dan 16,34 miljoen mensen op een of meerdere platformen een account hebben. Het populairste social medium in Nederland is WhatsApp. Meer dan 7,8 miljoen mensen maken er dagelijks gebruik van.  👉📱  Lees hier het onderzoekTwitter, Facebook, Samen, Uitwisseling Van Informatie

Wist je dat...

 • je niet de enige bent die na een feestje last heeft van het gehoor.

De zomer, het seizoen van de festivalletjes. Naast het uitbundig feesten geven veel bezoekers aan dat zij na afloop van het gehoor last hebben van hun gehoor. Uit onderzoek blijk dat 75% aangeeft dat de muziek op een evenement te hard staat en ondanks dat geeft 60% toe dat zij geen gehoorbescherming dragen.👯‍♀️👂🎧


 • er echt een Nederlandse identiteit bestaat?

Wat maakt Nederland tot Nederland? !🌷Op deze vraag zegt 41% "Ja". 42% denkt dat er in soms sprake van is en 6% zegt dat het absoluut niet zo is. Dit blijkt uit Denkend aan Nederland. Sociaal en Cultureel Rapport 2019. Een onderzoek naar wat Nederland voor de Nederlanders betekent. Als het gaat om de Nederlandse identiteit worden vooral culturele kenmerken als typerend benoemd, zoals de Nederlandse taal, maar ook symbolen en tradities. Denk aan bijvoorbeeld de nationale vrije dagen als Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Maar natuurlijk ook oliebollen tijdens oud en nieuw en de Nederlandse vlag.


 • je zelfs je spijkerbroeken kunt leasen..

Tegenwoordig kun je allerlei producten leasen, van de welbekende Swapfiets tot de spijkerbroeken van MUD. ðŸš²ðŸ‘– Uit onderzoek van Motivaction International blijkt dat toch niet iedereen staat te springen om lease producten. Vooral jongeren staan open voor leasen, maar ruim 37% zou nooit overwegen om een product te leasen. In de overweging speelt vooral geld een belangrijke rol.


 • uit onderzoek van het Nibud blijkt dat 43 procent van huiseigenaren niet van plan is om binnen nu en vijf jaar de woning te verduurzamen.

Belangrijkste reden hiervoor is dat zij niet weten welke financiële regelingen zij vanuit de overheid kunnen verwachten. Daarnaast denken huiseigenaren dat het verduurzamen van huizen in de toekomst goedkoper wordt. Bekijk alle redenen hier waarom nog meer!


 • ons gevoel voor rechtvaardigheid zich heeft ontwikkeld, omdat het onze samenwerking ten goede kwam.

Uit onderzoek blijkt dat mensenapen beschikken over de mentale capaciteiten om, net als de mens, de consequenties van hun daden in te schatten. Hoe beter een diersoort daartoe in staat is, hoe meer ze geneigd zal zijn eerlijk te zijn, om zo een onrechtvaardigheidsgevoel bij een soortgenoot te vermijden. Hieruit kunnen we concluderen dat het belang van samenwerking de ontwikkeling van ons eerlijkheidsgevoel heeft gestimuleerd.


 •  we volgens onderzoek (bijna) allemaal online producten kopen.

Sinds 2015 is het mobiel winkelen verdriedubbeld! Bijna alle Nederlanders (94%) koopt wel eens online producten. Hiervan doet 44% een aankoop via de smartphone. Uit onderzoek blijkt dat we waarde hechten aan goede prijs- kwaliteitverhouding en ons ergeren aan de hoge verzendkosten. In 'What’s Happening Online’ lees je alles.


 • we tijdens het kopen van kleding niet letten op duurzaamheid.

Hoewel (meer dan) de helft van de consumenten het belangrijk vindt dat een kledingstuk fairtrade, duurzaam of diervriendelijk is zien we dit nog niet terug in het gedrag van consumenten. Zo blijkt prijs toch belangrijker dan duurzaamheid. We zijn wel kampioen recyclen, maar slechts 14% gooit zijn gedragen kleding in de prullenbak! De rest weet er nog een creatieve weg mee in te slaan. Lees er hier alles over.


 • 1 á 2 procent van de Nederlandse bevolking last heeft van een glutenintolerantie?

Gluten zitten in de granen tarwe, gerst en rogge. De enige remedie voor de coeliakiepatiënten is een glutenvrij dieet, maar dat is lastig omdat gluten ook worden verwerkt in bijvoorbeeld chocola, vlees en drop. Gluten geven voeding structuur. Uit onderzoek blijkt dat de glutengenen in tarwe zó aan te passen zijn dat de plant veilige gluten produceert, of deze producten ooit op de markt komen is nog maar de vraag! Lees in dit artikel waarom.


 

 • het volgens onderzoekers geen kwaad kan om 12 eieren per week te eten!

Of het gezond is, dat is een andere vraag. Maar het heeft geen nadelige gevolgen op de bloeddruk, het bloedsuikergehalte of cholesterol. Lees hier de mening van twee deskundigen.


 • we ontevreden blijken te zijn over de onjuiste energieberekeningen en dit meeweegt bij ons stemgedrag op 20 maart.

Uit een eerste I&O-peiling met betrekking tot de Provinciale Statenverkiezingen (20 maart) blijkt dat de grote partijen inleveren en een aantal kleinere partijen groeien. Uit landelijk representatief onderzoek blijkt dat duurzaamheid doorbreekt als electoraal thema en ontevredenheid over Rutte-III groeit. Lees hier alles over de peiling.


 • niet alleen je neus en ogen belangrijk zijn voor hoe eten en drinken smaakt, maar ook je oren invloed hebben op wat je proeft?

Zo blijkt uit onderzoek dat we de versheid van chips positiever beoordelen wanneer het in de mond meer geluid maakt. En naast geluid, geur, smaak en uiterlijk is ook het gevoel belangrijk! Lees hier alles over de wondere wereld van het proeven.


 • zout geluid maakt? En keukenzout anders klinkt dan zee- en strooizout!

Je kunt alle soorten zout uit elkaar houden door een geluidstest, blijkt uit onderzoek. Handig om verschillende soorten zout op de voedselmarkt te kunnen onderscheiden. Lees alles over het geluid in dit artikel.


 • een "dessertmaag" echt bestaat!

Ken je dat? Hoeveel we ook eten, er is altijd plek voor een toetje! Maar hoe komt dat nou.. Hier zijn twee wetenschappelijke verklaringen voor. Lees hier wat de reden is waarom je altijd een plekje over hebt voor het toetje.


 • zoemende muggen zomers met stip op nummer één staan als nachtrustverstoorders!

Word jij ook altijd lekgeprikt? Hoe houd je muggen het best op afstand? Helpt het kruisje met je nagel tegen een bult? En klopt het dat een mug op licht afkomt? Ken jij alle de feiten en fabels over deze kleine fragiele vliegende insecten? Lees hier de waarheid over muggen! 


 • het menselijk lichaam voor zestig procent uit water bestaat. Maar welk drankje lest het best de dorst?

We weten het allemaal, genoeg drinken is heel belangrijk. Wanneer er minder vocht door de bloedbaan stroomt, zenden neuronen noodsignalen uit naar onze hersenen. Wat kan je dan het beste drinken, is het een glas water, koude cola of een warme kop thee? Lees hier het antwoord.


 • wij bij Inview wel van een frietje houden. Maar wat is waar over deze gele snack?

Zo is het eten van friet een uitstekend anti-katermiddel een fabel, maar mayonaise als slimste sauskeuze een feit! Daarnaast is het feit dat iedereen een goed patatje kan frituren ook een fabel. Lees hier alle feiten en fabels over friet?


 • uit onderzoek blijkt dat eten op een onregelmatig tijdstip risico op hart- en vaatziekten en diabetes verhoogt?

Duik je regelmatig ’s avonds de koelkast in om te kijken of er nog wat te eten valt? Voortaan dan toch maar even drie keer nadenken voordat je dat kastje openmaakt: het is namelijk een stuk minder slim dan lekker. Lees er alles over in dit artikel.


 • er fysieke én mentale redenen zijn dat jij het áltijd koud hebt.

Zo schijnt het dat als je een vrouw bent, je het per definitie kouder hebt. Dat komt doordat oestrogeen de bloedstroom naar de handen, oren en voeten verstoort. Of je voelt je eenzaam, zo kan enkel het idee van genegeerd te worden de lichaamstemperatuur al doen dalen. Benieuwd naar meer redenen waarom je het altijd koud hebt? Lees dit artikel.

 


 • er katervrij bier bestaat?

Het katervrije bier is een spaanse biertje is gebrouwen met zeewater en het zou volgens onderzoek beter vocht vasthouden. Ideaal! Benieuwd om welk biertje het gaat? Lees hier in het artikel.


 • je de steunpalen in de trein of metro beter kunt vermijden om bacteriën te voorkomen?

Handen wassen, je doet het voor het eten en na het bezoeken van het toilet. Maar wat is waar over deze hygiënische aanpak? Er spelen nogal wat vragen rondom het fenomeen en zijn waarheden. Zo is ''afdrogen net zo belangrijk als het wassen zelf'' een fabel, maar "Als je vaak je handen wast word je minder snel ziek" een feit. Benieuwd naar nog meer feiten of fabels over handhygiëne?


 • uit onderzoek blijkt dat we lijken op onze voornaam!

Sociaal psychologen uit Israël, Frankrijk en de Verenigde Staten lieten honderden proefpersonen kijken naar foto's van gezichten. Zij moesten de foto's linken aan één van de namen op een lijst van vijf die voor hen lag. Zo zou een Bob bijvoorbeeld een ronder gezicht hebben en zo zijn er nog andere stereotypes. Lees meer over voornamen in het artikel.


 • wij altijd bij onze smaaktesten checken of het drankje op de juiste drinktemperatuur is!

Tijdens smaaktesten zijn er altijd strikte serveer voorwaarden, bij het proeven van drank moet het voldoen aan een bepaalde temperatuur omdat het invloed heeft op de smaak. Kijk hier welke temperatuur jouw favoriete biertje moet hebben.


 

>Wist je dat

Wij helpen u graag verder

neem contact op